13. Αρχιτεκτονική Τοπίου στη Λίμνη Darsena στο Μιλάνο (Ιταλία)

Logo G&K Skiadopoulos and Partners

G&K Skiadopoulos and Partners

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ | ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ | ΣΤΑΤΙΚΑ | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ

 

Αρχιτεκτονική Τοπίου στη Λίμνη Darsena στο Μιλάνο (Ιταλία)

Διπλωματική Εργασία στη Domus Academy

Στόχος ήταν να μεταφέρουμε στον εξωτερικό υπαίθριο δημόσιο χώρο την αίσθηση της οικειότητας που βιώνουμε μέσα στους εσωτερικούς μας οικιστικούς χώρους. Επαναχρησιμοποιήσαμε υλικά όπως άχρηστους υδραυλικούς σωλήνες (δημιουργώντας στηθαία) και ξύλα που προέρχονται από ανακαινίσεις παλιών κτηρίων στο Μιλάνο (δημιουργώντας εξωτερικές όψεις κτηρίων, υπαίθριους καθιστικούς χώρους), παλιά υφάσματα (επενδύοντας παλιά έπιπλα) καθώς και παλιά λάστιχα αυτοκινήτων (δημιουργώντας καθιστικούς χώρους και κούνιες για παιδιά).

Οι κύριοι άξονες πάνω στους οποίους δομήθηκε η αρχιτεκτονική τοπίου αποτελούν προεκτάσεις σημαντικών υφιστάμενων αξόνων κίνησης γύρω από την περιοχή μελέτης, οι οποίοι συγκλίνουν μέσα σε αυτήν. Με αυτόν τον τρόπο επιτεύχθηκε η ένωση μεγάλων δυνάμεων πεζής κίνησης, δίνοντας παράλληλα ανάσα στην πολύβουη καθημερινότητα των πεζοπόρων.

Η κεντρική έμπνευση του έργου προέρχεται από το όραμα του Leonardo Da Vinci, που ήταν να συνδέσει όλες τις περιοχές του Μιλάνου μέσα από τα υδάτινα κανάλια.